El Ahmadi verruilt Feyenoord voor Aston Villa

Karim el Ahmadi verruilt Feyenoord voor Aston Villa. De 27-jarige middenvelder heeft maandag een contract voor drie seizoenen getekend bij de Premier Leagueclub. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt zo'n 2,8 miljoen euro voor El Ahmadi, die nog een verbintenis tot volgend jaar zomer had.

De Marokkaans international is de eerste aankoop van Aston Villa voor komend seizoen. Eerder werd al wel de Australiër Brett Holman transfervrij overgenomen van AZ. "Ik stond op het punt om bij te tekenen bij Feyenoord, maar toen deze kans voorbijkwam wilde ik die niet laten lopen", zegt El Ahmadi op de website van Feyenoord.

El Ahmadi speelde sinds 2008 voor de Rotterdammers, die hem overnamen van FC Twente. Hij had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de tweede plaats van Feyenoord in de Eredivisie. "Natuurlijk had ik graag voorronde Champions League gespeeld, maar er staat nog steeds een groep met veel kwaliteit", zei de middenvelder.

Voor Feyenoord is El Ahmadi de derde basisspeler die uit de Kuip vertrekt, na John Guidetti en Otman Bakkal. De club legde onder anderen Ruud Vormer, John Goossens en Lex Immers vast als vervangers.