Wielerkoers Tirreno - Adriatico in gevaar

De Tirreno-Adriatico dreigt volgend jaar van de kalender te verdwijnen. Ook de wielerkoersen Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije zijn verliesgevend. Dat verklaarde Giro d’Italia-directeur Michele Aquarone in de Telegraaf. "Al enkele jaren kost de Tirreno-Adriatico ons veel geld. Een keer houdt het op", benadrukte Aquarone.

"Ik kan niet bij mijn bazen van RCS Sport aan blijven komen dat ze zoveel verlies op een wedstrijd maken. Zeker in deze tijden niet. Het grote probleem zit in de tv-rechten. Omdat in dezelfde periode Parijs-Nice plaatsvindt, hebben de internationale tv-stations nauwelijks interesse voor de uitzendingen. We hebben grote kampioenen aan de start, fantastische wedstrijden, maar niemand kan het zien."

De rechten van Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije worden wel goed afgenomen. "Maar financieel zijn deze klassiekers zeker niet gezond. Een klassieker als de Strade Bianchi heeft daarentegen wel groot potentieel. Misschien moeten we in de toekomst Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije naar de zondag verplaatsen."