[WBD] Bertens redt het niet tegen Shvedova

Tennisster Kiki Bertens is op Wimbledon uitgeschakeld. In de tweede ronde kon de slordig spelende Wateringse niet op tegen Yaroslava Shvedova uit Kazachstan: 6-4 en 6-4. In de eerste ronde had Bertens, die debuteerde op het Londense gras, nog indruk gemaakt met een fraaie zege op Lucie Safarova (19).

In de eerste game werkte Bertens nog een breakpunt weg, maar een game later sloeg Shvedova wel toe. Die break bleek voldoende om ook de eerste set binnen te slepen.

In het tweede bedrijf speelde Bertens iets beter, maar ze bleef te veel fouten slaan om het de Kazachse lastig te kunnen maken. De enige breakpunten die ze zelf kreeg liet ze onbenut en op 4-4 leverde ze zelf haar opslag in. Shvedova serveerde de partij vervolgens uit en neemt het in de derde ronde op tegen Roland Garros-finaliste Sara Errani.

Verliezend Roland Garros-finaliste Errani had een simpele dag. De Italiaanse (10) gunde de thuisspelende Anne Keothavong maar twee games: 6-1 en 6-1. Angelique Kerber (8) bereikte de derde ronde ten koste van Ekaterina Makarova uit Rusland. De Duitse won met de setstanden 7-5 en 6-3.

Serena Williams en Maria Sharapova zijn ook door naar de derde ronde van Wimbledon. Williams, als zesde geplaatst, rekende in haar tweederondepartij af met Melinda Czink uit Hongarije: 6-1 en 6-4. Sharapova, de nummer een van de plaatsingslijst, had drie sets nodig om zich van Tsvetana Pironkova uit Bulgarije te ontdoen: 7-6 (3), 6-7 (3) en 6-0.