Telefoontjes 112 onbeantwoord door storing

Het alarmnummer 112 is in de nacht van woensdag op donderdag getroffen door een storing. Daardoor konden 164 bellers geen contact krijgen met de alarmcentrale in Driebergen, laat het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag weten.

De storing duurde van 00.15 tot 06.20 uur en was het gevolg van onderhoudswerkzaamheden aan het telefoonnetwerk van de politie. Een deel van de inkomende gesprekken is onbeantwoord gebleven.

De alarmcentrale heeft de 164 bellers die geen contact kregen, teruggebeld. Met drie van hen is ondanks herhaaldelijke pogingen echter nog geen contact geweest. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van de onbeantwoorde telefoontjes. Dat wordt onderzocht.

Het ministerie, de politie en het KLPD treffen maatregelen om te voorkomen dat een dergelijke storing zich in de toekomst opnieuw voordoet. Onlangs is al begonnen met het verbeteren van de hele 112-infrastructuur om de kans op storingen te minimaliseren en de impact van een eventuele storing te beperken.

Eind maart waren er ook al twee storingen bij het alarmnummer. Die waren het gevolg van geplande onderhoudswerkzaamheden door KPN en een storing in de hardware.