Racen en jagen in Yakuza 5-minigames

Er is wat meer bekendgemaakt over de verhaallijnen van de verschillende personages in Yakuza 5. Elk personage krijgt een paar minigames. Je kunt onder andere racen, jagen en baseballen. De minigames passen bij de achtergrond van de personages.

  • Kazuma Kiryu - aan het begin van Yakuza 5is Kazuma een taxichauffeur. Op een dag ontmoet hij de Devils Killers, straatracers. Kazuma besuit mee te doen aan een race over de Fukuoka-snelwegen. Het is mogelijk om de taxi aan te passen. Je kunt wielen, turbo, stickers en meer kiezen voor jouw auto en er vervolgens mee gaan racen. Tijdens het racen kun je driften en vaardigheden gebruiken zoals 'Secret Explosive Acceleration'. Buiten de races om kun je ook klanten meenemen en naar hun bestemming brengen.
  • Taiga Saejima- Taiga trekt door de bergen van Hokkaido maar verliest zijn bewustzijn na een ongeluk. Hij wordt gered door een oudere man. Deze man vertelt Taiga over zijn jacht op de legendarische draak Yama Oroshi. Taiga moet zien te overleven door te jagen op beesten. Naast een geweer is het ook mogelijk om valstrikken te maken.
  • Haruka - Haruka wil de winnares worden van de Princess League, een tournament waar wordt besloten wie de nummer één idool is in Osaka. Door een ritmegame te spelen help je Haruka tijdens haar optredens. Daarnaast moet je interviews doen, verschijnen in talkshows en zelfs handen schudden.
  • Tatsuo Shinada - Tatsuo heeft geprobeerd zijn baseballverleden geheim te houden, maar als hij een vriend van de middelbare school ontmoet daagt hij hem uit tot een potje baseball. Je krijgt nieuwe vaardigheden terwijl je aan slag bent. Tatsuo is een nieuw personage in de serie.