FIA wil meer vrouwen in autosport

Autosportfederatie FIA wil dat vrouwen een grotere rol gaan spelen in de autosport. Daarom is er een FIA Women in Motorsport Commission samengesteld dat moet helpen om meer vrouwen aan het racen te krijgen en talent te ondersteunen.

Michele Mouton is aangesteld als voorzitter van de WMC en is ook ere-ambasadrice. De Française deed in het verleden mee aan 50 evenementen in het World Rally Championship, waarvan ze er vier won. Ze werd in 1982 vice-wereldkampioen achter Walter Rörhl. Ze bekleed de functie in het WMC al sinds 2010.

Ze heeft nu de ondersteuning gekregen van vier andere vrouwen. De eerste is Monisha Kaltenborn die baas is van het Formule 1-team Sauber. Zij wordt door teameigenaar Peter Sauber gezien als zijn meest natuurlijke opvolger.

Verder zijn er een drietal coureurs benoemd: Susie Wolff, Maria de Villota en Katherine Legge. Wolff rijdt in de DTM en is ontwikkelings-coureur bij het Formule 1-team Williams. Laatstgenoemde functie wordt door De Villota bekleedt bij het F1-team Marussia. Legge is actief in de IndyCar Series in de Verenigde Staten.

Mouton legt het doel van het WMC uit. "We denken dat we de manier waarop er over vrouwen in de racerij wordt gedacht kunnen veranderen doordat onze ambassadeurs succesvol zijn in de autosport en die boodschap ook uitdragen. Onze ambassadeurs zijn immers het levende bewijs dat vrouwen in een race-auto en aan de pitmuur een belangrijke rol kunnen spelen en dat je geslacht geen obstakel is om in de autosport te slagen."