[Groep A] Vooruitblik: Polen - Rusland

Polen en Rusland staan vanavond om 20:45 uur voor de derde keer in de historie tegenover elkaar. Beide landen boekten daarin één zege, waar de laatste editie in augustus 2008 in een gelijkspel eindigde (2-2).

Polen was tijdens het openingsduel tegen Griekenland de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. Vervolgens kreeg Papastathopoulos een rode kaart, waardoor een Poolse zege in de maak leek te zijn. De gastheer van het EK raakte het spoor echter kwijt, waardoor de Grieken op gelijke hoogte konden komen.

Rusland maakte tijdens de start van het EK voetbal een uitstekende indruk en won met 4-1 van Tsjechië. Dit deden de Russen, die bij een zege op Polen door zijn naar de volgende ronde, via een groot aantal hele fraaie aanvallen. De Poolse formatie is ook gebaat bij een zege, zodat men zicht blijft houden op de kwartfinales.

Tyton staat in elk geval in het Poolse doel. Zijn collega Szczesny kreeg in de openingswedstrijd rood en veroorzaakte bovendien een penalty. Deze werd op fraaie wijze door de sluitpost van PSV, die meteen een nationale held werd, gekeerd.



Vermoedelijke opstellingen:

Polen:
Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Blaszczykowski, Polanski, Murawski, Obraniak, Rybus, Lewandowski

Rusland:
Malafeev, Anyukov, Berezutskiy, Zhirkov, Ignashevich, Zyryanov, Shirokov, Denisov, Dzagoev, Arshavin, Kerzhakov