Bouma houdt rekening met basisplaats op EK

Wilfred Bouma zou door de blessure van Joris Mathijsen op het EK zo maar vanuit de basis kunnen gaan spelen. "Ik moet zelf zorgen fit te blijven."

"Het kan zo maar dat ik op het EK aan de aftrap sta", zegt de ervaren verdediger van PSV in De Telegraaf. Zaterdag moest hij tegen Bulgarije al na een kwartier het veld in na het uitvallen van Mathijsen. Tegen Slowakije zal Bouma vanuit de basis starten, waardoor een basisplaats op het EK in zicht komt. "Ik moet zelf zorgen fit te blijven."

Mathijsen viel zaterdag na een kwartier uit met een hamstringblessure. Bouma weet hoe zijn collega zich voelt. "Ik ben er zelf lange tijd uitgeweest en toen kwamen er ook andere jongens. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd gaan." Wanneer Mathijsen goed weet te herstellen zou hij tegen Denemarken kunnen spelen. Zo niet, dan zal Bouma er staan. "Ik moet er in dat geval zorgen dat ik er sta", aldus Bouma.

Links naast Bouma zal Stijn Schaars opduiken als basisspeler. Tegen Bulgarije was hij nog de vervanger van Jetro Willems en zal het vanavond moeten laten zien. "Ik vond het maar moeizaam gaan. Ik was niet blij met mijn optreden", aldus Schaars. "Ik moet de komende twee duels gebruiken om te wennen aan de linksbackpositie."