Douglas blijft toch bij Twente

Het lijkt erop dat Douglas ook komend seizoen bij FC Twente zal gaan spelen. De verdediger heeft in Enschede een verbintenis die nog een jaar doorloopt en zou deze zomer verkocht worden, maar een transfer is voor Twente op dit moment verre van lucratief.

De reden hiervoor is dat op basis van in het verleden gemaakte afspraken een drietal managers en tussenpersonen recht denkt te hebben op een vergoeding. Dit bedrag is zodanig hoog dat een transfer voor Twente niet lucratief meer is en clubs die belangstelling hebben getoond massaal afhaken. Onder meer Aston Villa, Newcastle United en VfL Wolfsburg hadden interesse getoond in Douglas.

Een tweede reden voor de verdediger om in Nederland te blijven is dat hij eind augustus vijf jaar in Nederland is en hij dan in aanmerking kan komen voor het Nederlands elftal. Twente heeft met de Deen Andreas Bjelland al een opvolger voor hem in huis, maar omdat hij linkspoot is en Douglas rechts zouden ze ook samen in het hart van de verdediging kunnen spelen.