Verdachte in beroemde verdwijningszaak bekent

De verdachte in een verdwijningszaak van 33 jaar geleden, heeft donderdag tegenover de politie van New York bekend. Pedro Hernandez, die woensdag werd opgepakt, gaf toe dat hij de 6-jarige Etan Patz in 1979 heeft meegelokt en in een kelder heeft gewurgd.

Dat heeft de politiechef van New York gemeld. Hernandez zei dat hij het jongetje meelokte door hem een blikje frisdrank te beloven. Hij nam het kind mee naar de kelder van de winkel, waar hij hem wurgde. Het lichaam deed hij in plastic tassen die hij bij het vuil zette.

Volgens politiechef Ray Kelly heeft Hernandez, die getrouwd is en een blanco strafblad heeft, spijt van zijn daad. ,,Het leek voor hem een hele opluchting toen hij zijn verhaal deed." De ouders van Patz zijn inmiddels geïnformeerd. Hoewel de kans klein is dat het lichaam van het kind ooit nog gevonden wordt, hoopt Kelly dat zij nu ,,een bepaalde mate van rust" kunnen vinden.

Het is vrijdag precies 33 jaar geleden dat Patz op weg was naar school verdween. Hij was het eerste vermiste kind in de VS van wie het gezicht werd afgedrukt op melkpakken, wat inmiddels traditie is.

De politie sloot de zaak ooit wegens gebrek aan informatie. Maar 2 jaar geleden werd het onderzoek heropend. Agenten van de FBI en politie van New York braken onlangs een kelder in de wijk Soho in Manhattan open in verband met de zaak. Dat zou tot de arrestatie hebben geleid.

Hernandez zou in het verleden ook al eens als verdachte zijn aangemerkt.

Verdachte in beroemde verdwijningszaak bekent
Verdachte in beroemde verdwijningszaak bekent (Foto: ANP)