'Ballendief' op het matje bij kampioen City

Het steenrijke Manchester City schakelde deze week de politie in om de jongen te vinden die de bal uit de kampioenswedstrijd mee naar huis nam. De bal waarmee Sergio Agüero City aan de landstitel hielp in het duel met QPR verdween in de commotie die ontstond toen veel fans het veld betraden na het laatste fluitsignaal.

De club identificeerde met behulp van camera's in het stadion een 17-jarige jongen, die de bal onder zijn arm mee nam. City was hier niet blij mee. De kersverse kampioen schakelde de politie van Manchester in om de jongen een bezoekje te brengen.

De 'ballendief' werd vervolgens aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen moest langskomen bij zijn favoriete club om de bal terug te geven. City besloot de aanklacht in te trekken en nam genoegen met de bal.

"We werden donderdag gebeld door Manchester City. Ze wilden een gestolen bal terug. De volgende dag hebben we een 17-jarige jongen aangehouden", aldus een woordvoerder van de politie tegen The Mirror. "Het was volgens alle partijen het beste om de jongen langs te laten gaan bij City en daar de problemen op te lossen."

De huldiging van Manchester City na het behalen van het kampioenschap én het verliezen van 'de bal'. (Foto: Pro Shots)