Suriprofs winnen met 3-0 van FC Groningen

De Suriprofs hebben hun jaarlijkse wedstrijd gewonnen. Op het Kasteel van Sparta Rotterdam werd FC Groningen met 3-0 verslagen. Clarence Seedorf scoorde twee treffers voor de voetballers van Surinaamse afkomst nadat Rydell Poepon al snel voor de 1-0 had gezorgd.

Het gelegenheidsteam van de Suriprofs, dat door trainers Stanley Menzo en Dean Gorré het veld in werd gestuurd, was in Rotterdam van plan lekker aanvallend te voetballen. Met Seedorf als grote vedette en spelverdeler werd de bal zo snel mogelijk naar voren gespeeld.

Groningen legde bovendien de rode loper uit, want Poepon kwam na vijf minuten door slecht uitverdedigen van de Noorderlingen in balbezit. De spits van De Graafschap zorgde met een bekeken schotje voor de voorsprong.

Daarna bleven de beste kansen voor de Suriprofs, al lag het tempo laag. Seedorf zette met een afgemeten pass na een mooie actie Poepon nogmaals vrij, maar die schoot nu naast. Vijf minuten voor rust zorgde Seedorf vervolgens zelf voor de 2-0. Zijn vrije trap van de linkerflank werd door Maikel Kieftenbeld weliswaar nog aangeraakt, maar verdween daardoor wel in het doel.

In de tweede helft was de stadionspeaker de enige die het tempo hoog hield. Zijn niet aflatende stroom aanmoedigingen ten spijt zag het publiek het duel inzakken. Tien minuten voor tijd deed Seedorf de aanwezige fans nogmaals opveren door de 3-0 aan te tekenen.