Drenthe hengelt naar aanbod Feyenoord

Royston Drenthe wil komende zomer terugkeren bij Feyenoord. Die ambitie sprak de 25-jarige linkspoot uit tegen RTV Rijnmond. "Ik wil weer doen wat ik leuk vind en dat is voetballen, bovendien is Rotterdam mijn stad." Drenthe brak in 2006 door bij Feyenoord en werd een jaar later na een goed jeugd-EK verkocht aan Real Madrid.

Drenthe is dit seizoen door de Madrilenen uitgeleend aan Everton. De linkerflankspeler hoeft niet op een langer verblijf bij de Toffees te rekenen, nu hij door trainer David Moyes om disciplinaire reden uit de selectie is gezet. Komende zomer loopt het contract van Drenthe af.

Om zijn carrière nieuw leven in te blazen, hoopt Drenthe komende zomer terug te keren op het oude nest. "Feyenoord heeft mij nog niet gebeld, maar natuurlijk zou ik dat niet erg vinden. Misschien bel ik ze zelf wel op." De Rotterdamse club verzekerde zich zondag van deelname aan de voorronden van de Champions League en is daardoor aantrekkelijker voor spelers geworden.

Drenthe speelde in het seizoen 2006-2007 26 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Nadat hij met Jong Oranje de Europese titel pakte, werd Drenthe verkocht aan Real. In de Spaanse hoofdstad wist hij in drie seizoenen nooit een vaste plek te veroveren. Vorig seizoen werd Drenthe uitgeleend aan Hercules Alicante.


Drenthe hengelt naar aanbod Feyenoord (Foto: Novum)