Drenthe: "Messi noemde me negro"

Lionel Messi wordt alom geprezen als de beste voetballer ter wereld en staat te boek als iemand die weinig kapsones heeft. Niet bij iedereen, want Everton-middenvelder Royston Drenthe is niet te spreken over de Barcelona-speler.

"Ik heb heel vaak tegen hem gespeeld en we hebben altijd problemen met elkaar. Weet je wat me zo stoort? Dat toontje waarmee hij altijd 'negro, negro' tegen mij zei. Ik begrijp dat negro in Zuid-Amerika heel gebruikelijk is, maar wij kunnen er niet tegen," zei Drenthe tegen Helden. De middenvelder speelde in Spanje met Real Madrid en later Hércules Allicante regelmatig tegen Messi.

"Mahamadou Diarra, mijn ploeggenoot bij Real, kon ontploffen als ze negro tegen hem zeiden. De Argentijnen Gabriel Heinze en Gonzalo Higuain zeiden het aanvankelijk ook op de training van Real, maar die zijn ermee gestopt," zei de middenvelder van Everton die zei dat Messi dat niet deed.

"Toen wonnen we met Hercules Alicante bij Barcelona. Tijdens de wedstrijd had ik nog een klein opstootje met hem. Voor de wedstrijd gaf hij me een hand, in de wedstrijd was het weer een paar keer 'hola negro'. Na de wedstrijd kreeg ik geen hand van hem. Nee, hij zal me niet op zijn verjaardag uitnodigen."