Politie en gemeente tevreden over huldiging Ajax

De huldiging van Ajax is donderdag prima verlopen. Dat concluderen de gemeente en de politie na afloop. Volgens een woordvoerder van de politie waren er geen incidenten en was het aantal aanhoudingen voor wat kleine vergrijpen zelfs 'niet noemenswaardig'. Zo'n vijftigduizend mensen woonden de festiviteiten bij.

Vorig jaar liep de huldiging nog uit de hand en werden tientallen relschoppers opgepakt. Er werd in de omgeving van het Museumplein voor tonnen schade aangericht en meer dan 150 mensen raakten gewond.

De politiezegsman denkt dat de nieuwe opzet en andere locatie hebben bijgedragen aan een beter en veiliger verloop van de huldiging. "Het moet nog geëvalueerd worden, maar het was een prima locatie en het is prima verlopen."

De aftocht van de feestende massa verliep volgens de politie ook nagenoeg zonder problemen. De muziek liep na het feest nog even door. Daardoor gingen de mensen niet allemaal tegelijk weg.

Wel werd trein- en metrostation Bijlmer Arena tijdelijk afgesloten omdat het overvol raakte. Feestgangers kregen het advies door te lopen naar het volgende metrostation of naar Station Duivendrecht.

De gemeente spreekt ook van een 'geslaagde huldiging'. Een woordvoerder complimenteert politie en hulpverleners en de vervoerbedrijven NS en GVB.