Grote groep Delftse criminelen aangepakt

De politie heeft de afgelopen weken 27 verdachten opgepakt die deel uitmaken van een criminele groep van 72 mensen van 16 tot 30 jaar in Delft. Ze worden voornamelijk verdacht van betrokkenheid bij drugshandel, meldt de politie.

Een rechercheteam onderzoekt de groep die zich ophoudt in de wijken Buitenhof en Voorhof sinds november. Van de groep zitten 26 verdachten nog vast, van wie een aantal behoort tot de harde kern. In verschillende samenstellingen pleegden ze misdrijven, zowel binnen als buiten de regio Haaglanden.

Onder de verdachten bevind zich een 16-jarige jongen die betrokken was bij een steekpartij op een feestje in Delft eind maart. Daarbij overleed een 22-jarige Hagenaar. Ook een 23-jarige Delftenaar die werd aangehouden voor een fatale overval op een belwinkel in Vlaardingen begin december maakt deel uit van de groep. Een 28-jarige man uit Macedonië vond daarbij de dood.

De politie pakte eind maart vijf mannen uit Delft, een man en vrouw uit Den Haag en een vrouw uit Rijswijk op voor drugshandel. De mannen uit Delft behoren volgens de politie tot de harde kern en zijn vorige week door de raadkamer drie maanden in bewaring gesteld.

Bij doorzoekingen in woningen en een opslagruimte vond de politie een grote hoeveelheid ponypacks, pakjes drugs met een plaatje van een pony erop, en een kilo onversneden cocaïne. Ook werden bijna tienduizend euro, zes auto's en een scooter in beslag genomen.