[Primera División] Levante snel klaar met Atlético Madrid

Levante blijft in de race om zich te plaatsen voor Champions League-voetbal. De club uit Valencia was thuis met 2-0 te sterk voor Atlético Madrid. Nummer zeven Atlético stond voorafgaand aan het duel slechts drie punten achter, maar de ploeg van trainer Diego Simeone is nu voorlopig afgeschreven.

De thuisploeg legde de basis voor de driepunter in de eerste tien minuten. Al na één minuut opende Valdo de score namens Levante. Negen minuten later zorgde voormalig PSV-aanvaller Arouna Koné voor de 2-0 eindstand. De bezoekers eindigden het duel in de slotfase met tien man, nadat Miranda twee keer geel zag.

Levante staat in ieder geval tot vanavond op een gedeelde derde plaats met Valencia. De stadsgenoot komt later op de avond nog in actie tegen koploper Real Madrid. Ook nummer vier Málaga heeft nog een duel tegoed. De steenrijke Spaanse club speelt maandagavond een thuisduel tegen Racing Santander.