Mercedes wil bandenprobleem oplossen

Mercedes kende in het Formule 1-seizoen 2012 voor de eerste twee races uitstekende kwalificaties, maar in de races waren de bolides niet vooruit te branden. Volgens teambaas Ross Brawn komt het behalen van slechts één punt door bandenproblemen.

In Australië waren de banden van Mercedes in de race te warm, terwijl ze in Maleisië niet op bedrijfstemperatuur konden komen. "Het is duidelijk dat we als team een stap vooruit hebben gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Helaas hebben we dat tot nu toe enkel in de kwalificaties kunnen laten zien. We gebruiken de tijd tussen de Grand Prix van Maleisië en China om uit te zoeken waar dat probleem vandaan komt," zei Brawn.

"We hebben onszelf te veel beperkt als het gaat om hoe we onze banden gebruiken. We zijn daar niet flexibel genoeg in geweest en dat moeten we zien te verbeteren. Als we tegen problemen als deze aanlopen, bekijken we gezamenlijk over de hele breedte van de auto hoe we ze op kunnen lossen."

De W03 is in ieder geval snel genoeg. "Kijk maar naar onze tijden in de kwalificaties. Die rijd je niet als het pakket niet klopt. Ons doel zal altijd het bouwen van een zo goed mogelijke auto voor de race zijn. Dat we zo sterk zijn tijdens de kwalificaties is daar een direct gevolg van. Als we er nu voor kunnen zorgen dat we de banden beter begrijpen, kunnen we misschien ook in de race sterk voor de dag komen," zei Brawn die vindt dat de goede weg in is geslagen, maar dat er nog het nodige werk voor de boeg is.