Ontvoerd meisje blijkt 25-jarige man

De politie heeft zondag ten onrechte melding gemaakt van de ontvoering van een meisje in Zwolle. Er bleek geen meisje te zijn ontvoerd, maar een 25-jarige man. Dat heeft de politie maandag gemeld.

De politie maakte melding van de ontvoering via Burgernet. Deelnemers werd gevraagd uit te zien naar een witte Volkswagen Polo met meerdere inzittenden. Het meisje zou zijn ontvoerd op het Traaipad.

Later bleek dat niet een meisje, maar een 25-jarige man was meegenomen in de auto. Het slachtoffer werd later zondagavond teruggevonden in een woning aan de Borneostraat. Hij had een wond aan het hoofd en is naar een ziekenhuis gebracht.

Vier Zwollenaren van 17, 22, 25 en 46 jaar zijn aangehouden. De aanleiding voor de ontvoering ligt vermoedelijk in een conflict de voorgaande nacht in het uitgaansleven.

In de woning waaruit het slachtoffer werd meegenomen, was een 2-jarig meisje aanwezig. Zij bleef ongedeerd. Hoe het kan dat aanvankelijk werd gesproken van een meisje in plaats van een man, stelt de politie voor raadsels. "We gaan maar uit van een misverstand."