[Bundesliga] Robben brengt Bayern dichter bij koppositie

Bayern München heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van koploper Borussia Dortmund. Door een doelpunt van Arjen Robben werd de Beierse derby bij FC Nürnberg zaterdag met 1-0 gewonnen. De achterstand op Dortmund, dat vrijdag tegen Stuttgart met 4-4 gelijkspeelde, is daardoor geslonken tot drie punten.

Bayern had een zware middag tegen Nürnberg, dat elfde staat, en creëerde vooral in de eerste helft nauwelijks kansen. Na rust begon het langzaam maar zeker beter te lopen. Een doelpunt van Mario Gomez werd nog ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 69e minuut had Robben meer geluk. Franck Ribéry stuitte nog op de doelman, waarna de Nederlander van dichtbij raak schoot.

De achtervolgers van Bayern München komen zondag pas in actie. Schalke 04 speelt uit tegen TSG Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach gaat op bezoek bij Hannover 96. Na dit weekend zijn er nog zes wedstrijden te spelen.

Bayer Leverkusen en Werder Bremen deden slechte zaken met het oog op de Europese tickets. Leverkusen verloor thuis met 2-0 van SC Freiburg, de oude ploeg van de onder druk staande Bayer-trainer Robin Dutt. Bremen ging thuis tegen FSV Mainz zelfs met 3-0 onderuit.

Het FC Augsburg van trainer Jos Luhukay hield zaterdag als enige de punten in eigen huis. Thuis tegen FC Köln won de promovendus met 2-1. Hekkensluiter FC Kaiserslautern lijkt door een 1-0 thuisnederlaag tegen Hamburger SV handhaving op het hoogste niveau te kunnen vergeten.