Sutil niet in hoger beroep in zaak Lux

Formule 1-coureur Adrian Sutil zal niet in hoger beroep gaan in de rechtszaak die Gerard Lux tegen hem aangespannen had. De Duitser werd door de rechter in München veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijk en een geldboete van 200.000 euro. Hij accepteert die straf.

Sutil raakte vorig jaar na afloop van de Grand Prix van China in een discotheek in Shanghai Lux in de hals met een wijnglas. Lux werd bloedend naar het ziekenhuis afgevoerd. Sutil verklaarde dat hij de Genii Capital-baas alleen maar met wijn had willen overgooien. Na zijn veroordeling ging de Duitse coureur in beroep omdat er geen opzet in het spel was, maar trekt dit nu weer in. Ook de openbaar aanklaagster, die een hogere straf eiste, ziet nu af van hoger beroep.

Sutil is blij dat alles nu achter de rug is. "Ik ben erg blij dat ik met Eric Lux heb kunnen praten en dat we elkaar niet weer in de rechtbank hoeven te zien. Wat ik het afgelopen jaar heb doorgemaakt, hoop ik nooit weer mee te maken. Voor mij is dit nu een gesloten boek en ik hoop snel weer te kunnen doen wat ik het beste kan: Formule 1 rijden."