Sutil aast op zitje bij Sauber of Ferrari

Adrian Sutil aast op een stoeltje bij Sauber of Ferrari als die teams besluiten om met de stoeltjes te gaan schuiven. Bij Ferrari staat Felipe Massa onder druk en de werkloze Duitser zou hem graag op willen volgen. Als er besloten wordt om Sergio Perez door te schuiven dan hoeft Sauber maar te bellen of Sutil stapt in.

"Ik zou een aanbod van Ferrari nooit afslaan," zei Sutil tegen Sky Duitsland. Ook Sauber is voor hem een goede optie, zo laat hij aan andere media weten. "Ik heb altijd veel respect gehad voor het team van Sauber en ze doen het dit jaar erg goed. Het is één van de sterkste privé-teams en zou een goede omgeving zijn om een comeback te maken."

Sutil reed vorig jaar een verdienstelijk seizoen voor Force India, maar kreeg daar geen contractverlenging omdat hij in een rechtszaak met Genii Capital-baas Eric Lux verwikkeld was. De Duitser werd uiteindelijk veroordeeld voor een incident dat in een nachtclub in Shanghai plaatsvond, maar ging in beroep. Vanwege de zaak greep de coureur ook naast stoeltjes bij Williams en Caterham.

Inmiddels is tussen Sutil en Lux de zaak uitgesproken. "Hoewel de verwonding zeer ernstig was, is dit voor mij inmiddels een gesloten zaak. Het is nu een kwestie tussen Adrian en het gerecht. Ik vergeef hem voor wat er is gebeurd en zou zelfs gelukkig voor hem zijn als hij weer in de Formule 1 kan gaan racen," zei Lux.

Sutil is hier blij om, maar moet het hoger beroep nog afwachten. "Ik had nooit gedacht dat deze zaak zich zo lang zou voortslepen. Ik hoop echt dat ik dit spoedig achter me kan laten, zeker aangezien de mensen in de Formule 1 de neiging hebben je snel te vergeten en dit alles mijn carrière al ernstig heeft geschaad." Ondertussen richt hij zich op zijn comeback. "Ik ben ontzettend fit en tot op het bot gemotiveerd. De Formule 1 is de enige klasse waar ik me op richt en ik zie goede mogelijkheden om terug te keren."