UEFA waarschuwt Spaanse clubs

De Eurpese voetbalbond UEFA heeft de Spaanse voetbalclubs gewaarschuwd om minder met geld te smijten. Als ze hun verplichtingen van ruim 700 miljoen euro jegens de belastingdienst niet na gaan komen dan zullen er maatregelen gaan volgen.

"Clubs moeten hun verplichtingen nakomen, anders worden ze geweerd uit Europa. Als clubs hun schulden niet betalen, krijgen ze geen licentie. We moeten elke afzonderlijke situatie natuurlijk wel analyseren. Clubs kunnen ook een akkoord hebben gesloten met de fiscus," zei secretaris-generaal van de UEFA, Gianni Infantino, tegen de BBC. Hij weet dat clubs als Barcelona en Real Madrid nog voor honderden miljoenen in het rood staan bij de fiscus.

Vanaf 2013 wordt er gewerkt met Financial Fair Play, waarbij de totale schuldenlast, het financieringstekort en de jaarlijkse verliezen aan een maximum zijn gebonden. "We willen naar een omstandigheid toe waarin iedereen een gelijke uitgangspositie heeft. Nu al kijken we naar de financiële balans van clubs. Met Financial Fair Play zal het nog strikter worden."