'Teams betrekken FIA in RRA-voorstel'

Tien van de twaalf Formule 1-teams zouden volgens Motorsport-Total FIA-president Jean Todt een brief hebben gestuurd om mee te denken over de Resource Restriction Agreement. Alleen de handtekeningen van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso zouden ontbreken.

De tien teams willen de RRA een meer dwingende rol geven door deze op te laten nemen in de Sportieve Reglementen van de FIA. Verder zou er een controlegroep moeten komen die zich toelegt op twee zaken. De eerste is het onderzoeken van kostenbesparingen die niet ten koste gaan van de show. De tweede kerntaak is het vaststellen van de voorwaarden waaraan een verplichte controle van de boekhouding moet voldoen, zodat accountants in de toekomst kunnen bepalen of teams zich aan de RRA houden.

De RRA is in de Formula One Teams' Association bedacht om het uit de hand gelopen uitgavenpatroon van de teams te beteugelen. Door de structuur en de teamgrootte vast te leggen en beperkingen te stellen aan onder meer het gebruik van de windtunnels, computerssimulaties en het testen is gepoogd om de kosten naar beneden te brengen. Door het voortdurende gesteggel over de regels is de FOTA inmiddels uitgedund. De teams hopen dat door het inschakelen van de FIA een einde komt aan de onduidelijkheid.