Gilbert: "Wil me niet meteen opbranden"

Wielrenner Philippe Gilbert kent een mindere start van het seizoen dan vorig jaar. De BMC-renner kon gisteren het tempo van zijn teamgenoten in de ploeggenoten in de Tirreno-Adriatico niet volgen, maar maakt zich hier voorlopig nog geen zorgen over. Zijn koersen volgen nog.

"Mijn seizoen is lang. Ik wil me niet meteen opbranden. Ik zit nog niet op mijn ideale gewicht. Een rit als donderdag over 230 kilometer zal mij goed doen," zei Gilbert tegen Sporza. Hij kon het tempo in de ploegentijdrit door weersomstandigheden niet bijhouden. "De wind die plots kwam opzetten. Maar er waren ook slechte aflossingen. Sommige ploeggenoten zijn beter dan andere op dit moment van het seizoen en houden daar geen rekening mee als ze overnemen. Op die manier verlies je tijd."

Ook in de Strade Bianche, die hij vorig jaar nog won, verloor de Waal acht minuten op winnaar Fabian Cancellara. "Ik zit perfect op schema om top te zijn in de Ardense klassiekers. In de wetenschap dat mijn seizoen erg lang zal zijn met belangrijke doelen zoals de Tour, de Spelen en het WK."