De la Rosa: "Opbouwjaar voor HRT"

Het HRT F1 Team slaagde er niet in om de nieuwe F112 op tijd gereed te krijgen voor de laatste testdag in Barcelona. Hierdoor zullen coureurs Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan met een minimaal aantal kilometers aan de start gaan verschijnen in Australië.

De la Rosa weet dat het lastig is om in de komende periode goede prestaties neer te zetten, maar weet dat met de aanstaande verhuizing naar Madrid er mogelijk voor 2013 betere tijden aan zitten te komen. "De eerste zes maanden worden zeer interessant. We moeten eerlijk zijn, we zullen zeker in het eerste deel van het jaar mijlenver verwijderd zijn van de punten. We hebben een zware periode voor de boeg waarin we veel werk moeten verzetten. Maar ik vertrouw de mensen achter dit team en ik geloof in deze renstal," zei de Spanjaard.

"Als we elke Grand Prix een paar tienden winst boeken dan kunnen we aan het eind van het jaar misschien wat behoorlijke resultaten neerzetten. Dit is een opbouwjaar richting 2013, onze opdracht is onszelf verbeteren en een fundering leggen voor de toekomst. Het is belangrijk dat Spanje iets achterlaat in de Formule 1. Het mag niet zo zijn dat de fans met lege handen achter blijven zodra Fernando Alonso en ik uit deze sport verdwijnen."