Plannen voor nieuw ijsstadion in Almere

De gemeente Almere heeft plannen om een nieuw ijsstadion te bouwen. In stadsdeel Almere Poort moet een ultramodern stadion komen met twee banen van vierhonderd meter. Dat zegt een woordvoerder van ontwikkelingsbureau Proplan na berichtgeving hierover in het AD. Almere wil zo een einde maken aan de alleenheerschappij van het Thialf in Heerenveen.

Het stadion gaat ongeveer zestig miljoen euro kosten en biedt plaats aan twintigduizend toeschouwers. Volgens Proplan zou 'het nieuwe Thialf' zijn deuren in het najaar van 2015 kunnen openen. De gemeenteraad moet de plannen nog wel goedkeuren.

Hoe het stadion er precies uit komt te zien, wil de woordvoerder niet zeggen. "Eind maart komen we met concretere plannen naar buiten." Het stadion moet naast het topsportcentrum in Almere verrijzen. Voor de ontwikkeling van de plannen wordt samengewerkt met onder anderen ijsmeester Bertus Butter, die onder meer betrokken is geweest bij de bouw van ijshallen in Rusland en Kazachstan.

Eerder deze week werd bekend dat er in Heerenveen geen nieuw ijsstadion komt. In plaats daarvan wordt het huidige Thialf opnieuw opgeknapt, tot teleurstelling van de KNSB en de Nederlandse topschaatsers.