FOK!filmtips van de dag: Hannibal Rising

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag weer een aantal leuke films op tv. Zoals gewoontelijk een heleboel bagger en een paar leuke films die uiteraard op hetzelfde tijdstip worden uitgezonden. Zo mag er om 20.30 uur een keuze gemaakt worden tussen Net 5 waar The Truman Show te zien is en RTL7 waar The X Files: I Want to Believe te wordt vertoond. Liefhebbers van romcom met Jennifer Aniston, Aaron Eckhart en Martin Sheen kunnen op RTL5 terecht waar op hetzelfde tijdstip Love Happens te zien is.

Om 22.40 uur is de keuze een stuk gemakkelijker. Op RTL5 is op dat tijdstip de film The Ten te zien van David Wain over de Tien Geboden, die hooguit wat waardering kan ontvangen van wat verdwaalde pepermuntzuigers, maar echte filmliefhebbers stemmen af op RTL7 waar de FOK!filmtip van vanavond te zien is. Hannibal Rising. Een absoluut niet slechte prequel voor het Silence Of The Lambs verhaal waarin we de lotgevallen van de jonge Hannibal Lecter kunnen volgen.

Okee, de film haalt het niet bij zijn voorgangers maar is nog steeds aangenaam kijkvoer voor een liefhebber van een lekkere thriller met een goed verhaal. Hannibal Rising (2007) is geregisseerd door Peter Webber, die we ook kennen van de serie Six Feet Under. Nachtbrakers kunnen daarna om 00.55 uur nog op BBC1 terecht waar het romantische drama When a Man Loves a Woman te zien is.

Veel kijkplezier.