Filmpjes mooie/lelijke tienermeisjes nieuwste hype

Amerikaanse organisaties voor ouders hebben de noodklok geluid over de nieuwste hype onder tienermeisjes. De meisjes, vaak tussen de 11 en 14 jaar jong, plaatsen een filmpje van henzelf, met daarin sexy foto's, op YouTube en laten de kijker beslissen of ze mooi of lelijk zijn.

Anderhalf jaar geleden werd de trend gezet door een meisje dat zichzelf sgal901 noemt. Het blonde tienermeisje zette een filmpje op de videosite waarin ze vertelde zichzelf lelijk en dik te vinden. Vervolgens laat ze enkele sexy foto's zien om zich uiteindelijk tot de kijker te richten met de vraag:"Ben ik echt lelijk?"

Inmiddels is het filmpje al 3,5 miljoen keer bekeken en hebben er al bijna 100.000 mensen op gereageerd. De meningen over het uiterlijk van het meisje zijn verdeeld. De een vindt haar mooi en steekt de loftrompet, terwijl een ander haar juist de grond inboort. Ouderorganiaties zijn nu bang dat ook andere tienermeisjes zich kwetsbaar opstellen op YouTube.

En hierin schuilt juist het gevaar. Als een meisje tot op het bot wordt afgekraakt, kan hun zelfvertrouwen schade oplopen. Zo kunnen ze angststoornissen ontwikkelen of zich zelfs van kant maken. Volgens blogster Amy Graf moet YouTube jonge gebruikers beter in de gaten houden.


En hier begon het allemaal mee


Nog zo'n onzeker grietje...