The Simpsons gratis op iPhone en iPad

Een gratis game rond tekenfilmserie The Simpsons verschijnt binnenkort voor de iPhone en iPad. The Simpsons: Tapped Out wordt later dit jaar ook voor smartphones met het Android-besturingssysteem uitgegeven.

Volgens techwebsite Cnet wordt het spel gratis weggegeven, maar kunnen gamers virtuele donuts kopen om hun voortgang te versnellen. Bij een freemiumgame als The Simpsons: Tapped Out wordt pas geld verdiend als gamers het leuk genoeg vinden. Zij kunnen in dit geval virtuele donuts kopen om meer punten te verdienen in het spel. De uitgever hoopt dat zo veel mogelijk spelers een paar euro uitgeven aan de virtuele deegwaren.

The Simpsons: Tapped Out is niet de eerste poging van uitgever Electronic Arts om geld te verdienen met een gratis spel. De uitgever biedt onder meer gratis versies van Tetris en De Sims aan.

"Het is een van onze belangrijkste gratis spellen. We zetten hoog in", zei vicevoorzitter Bernard Kim van EA Mobile & Social tegen de techwebsite. In de game moet de speler Homer, Lisa, Bart, Marge en de andere inwoners van Springfield helpen troep op te ruimen. Door toedoen van Homer is de nucleaire reactor ontploft en ligt de stad in puin.


The Simpsons gratis op iPhone en iPad