FOK!filmtips van de dag

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het is vanavond weer armoede troef op de televisie. Net toen ik mij geestelijk had ingesteld op de 'Nedertopper' Snowfever, besluiten de wijze mannen en vrouwen van SBS om films met sneeuwpret van de buis te verbannen. Dit in verband met het ski-ongeval van prins Friso. Zo werd afgelopen zaterdag ook al de film Cool Runnings van het scherm gehaald en vanavond dus ook geen Yolanthe Sneijder-Cabau en al die andere 'bekende' gezichten uit Costa in de verfilming van Pim van Hoeve.

In plaats daarvan moeten we het om 20.30 uur op Veronica doen met de matige remake van Shaft van John Singleton. En dan mogen Samuel L. Jackson, Toni Collette en Christian Bale in de film spelen het blijft een waardeloos aftreksel van de legendarische film met Roundtree in de titelrol.

De FOK!filmtip van vandaag is: ga naar je lokale videotheek en huur een Oscar klassieker zoals A Beautiful Mind, Ben-Hur, Casablanca, Dances with Wolves, The English Patient, Forrest Gump, Gandhi, How Green Was My Valley, In the Heat of the Night, Kramer vs. Kramer, Lawrence of Arabia, Midnight Cowboy, No Country for Old Men, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Platoon, Rebecca, Slumdog Millionaire, Titanic, Unforgiven, West Side Story of You Can't Take It With You, om maar een paar te noemen.

Shaft
Shaft. 20.30 uur op Veronica.