Ex helpt Barry Atsma bij carrière

Barry Atsma kon voor de opnamen van de thriller Taped met een gerust naar Argentinië vertrekken. "Mijn ex en ik hebben goede afspraken over wie wanneer wat opvangt", vertelt de acteur over hun kinderen voor de camera van Novum Nieuws. "Daar hebben we gelukkig goed contact over, dus dat werkt heel fijn."

Voor de thriller moesten Atsma en zijn tegenspeelster Susan Visser weken in het Zuid-Amerikaanse land vertoeven. "Als je op reis bent, wordt je laptop je thuis," vertelt de actrice, die zelf ook twee kinderen heeft. Atsma had zelfs een altaartje ingericht om het gemis van zijn twee dochters te compenseren.

"Ik keek heel veel filmpjes als ik ze 's nachts miste", aldus Atsma. "Ga ik een filmpje kijken dat ze in bad zitten te spelen, of dat Zoë voor het eerst gaat fietsen." Visser had werk gecombineerd met plezier en plakte een vakantie met haar kroost aan de opnamen. "Dat was gewoon nachtjes aftellen."

In Taped spelen Barry en Susan een uitgeblust echtpaar dat in Argentinië probeert hun huwelijk nieuw leven in te blazen. Als ze per ongeluk een misdaad vastleggen met hun camera, slaan ze op de vlucht.

Het filmen ging niet helemaal zonder slag of stoot. Atsma verloor in een achtervolgingsscène een stukje van zijn teen. "In een machinefabriek ben ik ergens langs gelopen en toen scheurde het open."

Taped draait vanaf donderdag in de bioscopen.


Ex helpt Barry Atsma bij carrière (Foto: Novum)