[CL] Uitslag AC Milan - Arsenal

Vanavond werd om 20:45 uur in het San Siro afgetrapt voor de eerste ontmoeting in de achtste finales van de Champions League tussen AC Milan en Arsenal. De Italiaanse ploeg had het opvallend makkelijk vanavond en won met 4-0. De return wordt over drie weken afgewerkt.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League stonden twee ploegen tegenover elkaar met een Nederlandse aanvoerder. Clarence Seedorf was de captain aan de zijde van AC Milan, terwijl Robin van Persie aanvoerder was bij Arsenal. Verder kon ook Mark van Bommel bij de Italiaanse ploeg op een basisplaats rekenen. Milan begon voortvarend aan het duel en kreeg meteen een aantal mogelijkheden. Zo ging een schot van Seedorf het zijnet in. Diezelfde Seedorf moest al na twaalf minuten noodgedwongen gewisseld worden, nadat hij geblesseerd raakte. Zijn vervanger was Urby Emanuelson.

De voormalig Ajacied werd direct gevaarlijk, nadat hij een voorzet van Zlatan Ibrahimovic bijna in het net wist te werken. Korte tijd later was het Milan dat alsnog verdiend op voorsprong kwam. Kevin-Prince Boateng wist een prachtige dieptepass van Antonio Nocerino prachtig te controleren en jaagde vervolgens de bal keihard via de onderkant van de lat achter de kansloze Arsenal-doelman Wojciech Szczęsny. Arsenal, waar Van Persie nauwelijks voor gevaar kon zorgen, ging weliswaar op jacht naar de gelijkmaker, maar incasseerde in de 38e minuut opnieuw een tegentreffer. Emanuelson stuurde Ibrahimovic weg aan de linkerkant. De Zweed wist op zijn beurt Robinho te vinden, die knap raak kopte.


Kevin-Prince Boateng scoorde namens AC Milan de 1-0 (Foto: Pro Shots)

Na rust maakte Thierry Henry namens Arsenal zijn rentree in de Champions League. De Fransman speelde tevens zijn laatste duel voor The Gunners, aangezien hij direct na dit duel terug keert naar zijn ploeg New York Red Bulls in de Verenigde Staten. Toch was het Milan dat doorging met aanvallen en opnieuw met succes. Robinho profiteerde van het uitglijden van Thomas Vermaelen en kreeg zo alle ruimte om aan te leggen om te schieten. Het schot van de Braziliaan belandde opnieuw in het doel. Na ruim een uur spelen wist Van Persie voor het eerst echt gevaarlijk te worden. Hij kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en onze landgenoot haalde ineens uit. Milan-goalie Christian Abbiati wist met de nodige moeite de bal naast zijn doel te tikken.

Arsenal ging in de laatste 25 minuten al over op de alles-of-niets-tactiek. Alex Oxlade-Chamberlain werd als extra aanvaller in het veld gebracht. The Gunners kregen iets meer initiatief, maar wisten dit niet tot grote kansen om te zetten. Het werd een kwartier voor tijd zelfs nog erger, nadat Ibrahimovic in het strafschopgebied werd neergehaald door Djourou en daardoor een strafschop voor Milan verdiende. De Zweed verzilverde vervolgens zelf de strafschop en bracht zijn ploeg op 4-0. In het restant van het duel drong Arsenal nog wel aan, maar tot grote mogelijkheden kwam dit niet. Bij Milan maakte Alexandre Pato nog zijn rentree na lang blessureleed.  Door de 4-0 overwinning kan Milan zich in principe al opmaken voor de kwartfinales van de Champions League.

Karakteristieken:

AC Milan

4 - 0

Arsenal

 15' K. Boateng
38' Robinho
49' Robinho
79' Ibrahimovic (pen.)
 
 
 Gele kaart: Antonini, Mexes, Ambrosini (AC Milan), Song, Djourou (Arsenal)
 
Stadion: San Siro, Milaan
Toeschouwers: 71.000
Arbiter: Kassai (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Abbiati
Abate
Mexes
T.Silva
Antonini
Seedorf (Emanuelson/12)
v. Bommel
K. Boateng (Ambrosini/69)
Nocerino
Ibrahimovic
Robinho (Pato/83)
  Szczesny
Sagna
Koscielny (Djourou/44)
Vermaelen
Gibbs (Oxlade-Chamberlain/66)
Walcott (Henry/46)
Song
Ramsey
Arteta
Rosicky
v. Persie