[WTT] Grieperige De Bakker baalt van domme keuzes

Thiemo de Bakker wist dinsdag na de 6-7 (6), 0-6 nederlaag tegen Viktor Troicki in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament precies waar hij het had laten liggen. "Die tiebreak moet gewoon van mij zijn. Helaas maakte ik op de beslissende momenten wat domme keuzes."

Na het verlies van de eerste set kwam De Bakker er in het vervolg van de partij totaal niet meer aan te pas. "Ik ben gisteren opgestaan met wat griep, dus was niet honderd procent fit", zocht hij naar een verklaring. "Als je dan de eerste set verliest en niet scherp begint aan de tweede, weet je dat het heel lastig gaat worden."

De Bakker behaalde vorig jaar in Rotterdam de tweede ronde en raakt daarom punten voor de wereldranglijst kwijt. Toch is dat niet zijn voornaamste zorg. "De rest van het jaar heb ik niet zoveel punten te verdedigen", weet de mondiale nummer 245. "Dus ik kan ook zo weer stijgen."

De lage ranking maakt het voor De Bakker wel moeilijker om tot toernooien toegelaten te worden. "Ik verkeer niet in de beste positie. Hopelijk mag ik Indian Wells spelen. Voor de rest heb ik eigenlijk geen idee."

Tijdens die toernooien zal hij niet meer vergezeld worden door coach Ivica Ancic. Om financiële redenen zetten de twee onlangs een punt achter hun samenwerking. "Ik had het liever anders gezien, maar we kwamen er tijdens de onderhandelingen niet uit. Ik wil er niet te lang bij stilstaan. Ik moet toch verder."

De Bakker laat zich voorlopig begeleiden door trainers van de tennisbond KNLTB. "Daar zitten genoeg mensen die me kunnen helpen. Ik ga dus niet op zoek naar een nieuwe trainer."