Guillermo del Toro maakt 'Beauty and the Beast'

Guillermo del Toro gaat zijn geheel eigen versie van Beauty and the Beast regisseren. Emma Watson is de beoogde hoofdrolspeelster in Beauty, zoals de film gaat heten. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Del Toro was aanvankelijk alleen betrokken als producent.

Andrew Davies, bekend van de drie Bridget Jones-films, gaat het scenario schrijven. Details over deze bewerking van het bekende verhaal over de mooie Belle, die verliefd wordt op een monster, zijn nog niet bekend. Het script zou eerst zwaar leunen op het boek Beauty: A Retelling of the Story of Beauty and the Beast maar is inmiddels ingrijpend herschreven.

De 47-jarige Del Toro staat bekend om zijn films met spectaculaire monsters en buitenaardse wezens. Zijn zogenoemde 'troll market' uit de film Hellboy II: The Golden Army is nog altijd een van de meest spectaculaire scènes van de afgelopen jaren. Vorig jaar was hij beoogd regisseur van The Hobbit, die toen om financiële redenen zodanig werd vertraagd dat Del Toro van het project moest afzien.

De Mexicaanse regisseur is momenteel bezig met de opnames van de sciencefictionfilm Pacific Rim, die volgend jaar moet uitkomen.


Guillermo del Toro maakt 'Beauty and the Beast' (Foto: Novum)