'Syrische rebellen slaan aanval af'

Syrische rebellen hebben maandag een aanval van regeringstroepen op de stad Al-Rastan, in de centraal gelegen provincie Homs, afgeslagen. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn bij de aanval zeker drie militairen omgekomen.

Al-Rastan is sinds eind januari in handen van tegenstanders van de Syrische president Bashar Assad. De stad werd al twee keer eerder ingenomen door gedeserteerde militairen, maar werd beide keren heroverd door regeringstroepen.

Inwoners van Al-Rastan waren maandag telefonisch niet te bereiken. Het afsluiten van het telefoonverkeer is een gebruikelijke tactiek tijdens militaire operaties van het regime. "Troepen begonnen de aanval in het noordelijke deel van de stad en andere troepen vielen daarna vanuit het zuiden aan", aldus Rami Abdul-Rahman, het hoofd van het Observatorium. Honderden overgelopen militairen bevinden zich in Al-Rastan, aldus Abdul-Rahman.

Het Observatorium zei verder dat regeringstroepen ook opnieuw de wijk Baba Amr in de stad Homs onder vuur hebben genomen. Baba Amr is net als Al-Rastan in handen van de rebellen en wordt al meer dan een week belegerd. Ook in de zuidelijke provincie Daraa kwam het tot een treffen tussen veiligheidstroepen en gedeserteerde militairen. In de centraal gelegen stad Hama werd een burger doodgeschoten door een scherpschutter, aldus het Observatorium.


'Syrische rebellen slaan aanval af' (Foto: Novum)