RKC-middenvelder Sno laat Utrecht lopen

Evander Sno vertrekt niet naar FC Utrecht. De Domstedelingen wilden hem overnemen van RKC, maar de 24-jarige middenvelder heeft bedankt voor de interesse. In Utrecht lag een contract voor tweeënhalf jaar klaar. Sno is bezig aan zijn eerste seizoen bij RKC.

"Wij zijn heel blij met zijn beslissing", zegt RKC-coach Ruud Brood tegen het Brabants Dagblad. Volgens de trainer laat Sno een kans onbenut om zich financieel te verbeteren. "Het is knap dat hij daartoe in staat is. Sno denkt dat clubs als FC Utrecht in de toekomst ook nog wel zullen komen."

Het aanblijven van Sno is een meevaller voor Brood, die eigenlijk al uitging van een vertrek. "Wij waren al aan het schakelen om naar een opvolger te zoeken. Wat hij bij ons verdient staat in geen verhouding tot wat hij bij FC Utrecht zou kunnen verdienen."

RKC is met Sno een van de revelaties van de Eredivisie. De promovendus neemt een knappe veertiende positie in. Sno was in zestien van de negentien competitieduels van de partij. Eerder speelde de voormalig jeugdinternational voor Feyenoord, NAC, Celtic, Ajax en Bristol City.