Delegatie Manchester City bekeek Guidetti

Brian Marwood, directeur van Manchester City, heeft samen met oud-speler Patrick Vieira de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax bezocht om John Guidetti aan het werk gezien. De huurling van The Citizens scoorde driemaal voor Feyenoord, dat uiteindelijk de wedstrijd met 4-2 wist te winnen.

Marwood en Vieira zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn geraakt van hun huurling. De negentienjarige spits zorgde er hoogstpersoonlijk zelf voor dat de vroege 0-1 achterstand nog voor rust werd omgebogen tot een 2-1 voorsprong. Na een half uur spelen scoorde Guidetti een strafschop, nadat hij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Jan Vertonghen. Tien minuten later wist hij opnieuw tot score te komen.

In de slotfase wist Guidetti zijn ploeg op 4-2 te zetten. Dit was tevens zijn derde treffer van de middag. Na afloop van het duel had Guidetti in het Maasgebouw een gesprek met de delegatie van City. Wat de Engelse ploeg met de Zweed van plan is, wilde Guidetti niet zeggen. In theorie kan City de spits deze maand nog terughalen, maar volgens een woordvoerder van Feyenoord is die kans vrijwel nihil. Deze zomer tekende Guidetti een nieuw, driejarig contract bij City.