Guidetti mogelijk beschikbaar tegen Ajax

Het ziet er naar uit dat Feyenoord-trainer Ronald Koeman in de Klassieker tegen Ajax kan beschikken over John Guidetti. De Zweedse spits kampt met ontstoken amandelen en miste daardoor de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De eerste dagen van de week werkte hij een aangepast trainingsprogramma af, maar vandaag trainde hij deels met de groep mee.

"Een positief signaal", aldus Koeman, die nog niet wilde zeggen of Guidetti fit genoeg is om in de basis te beginnen tegen Ajax. Ook een andere spits keert terug in de selectie. Guyon Fernandez was de afgelopen zes wedstrijden geschorst, maar heeft deze inmiddels achter de rug. In verdedigend opzicht was er ook goed nieuws voor Koeman. Stefan de Vrij en Miquel Nelom zijn voldoende hersteld van hun blessures en kunnen spelen.

De Boer start met Van Rhijn

Ajax-trainer Frank de Boer start komende zondag met Ricardo van Rhijn in de basis. Hij vormt samen met Jan Vertonghen het hart van de verdediging. Van Rhijn neemt de plaats in van de geblesseerde Toby Alderweireld. Ook Kolbeinn Sigthórsson, Derk Boerrigter, Nicolai Boilesen, Gregory van der Wiel en André Ooijer zijn vanwege diverse blessures niet beschikbaar.

De Boer verwacht een zware middag: "Feyenoord is ijzersterk thuis. Dat is in de thuiswedstrijden tegen FC Twente en PSV al gebleken. Wij moeten daar verandering in brengen." Ajax kan komende zondag een clubrecord evenaren. Mochten de Amsterdammers niet verliezen van Feyenoord, dan is Ajax voor de twaalfde keer op rij ongeslagen tegen de Rotterdamse rivaal. De laatste keer dat Feyenoord in de eigen Kuip won van Ajax, was in februari 2006.