[AO] Sharapova ten koste van Lisicki naar laatste acht

Maria Sharapova heeft zich als laatste vrouw geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Russin was maandag in drie sets te sterk voor de Duitse Sabine Lisicki: 3-6, 6-2, 6-3. De als vierde geplaatste Sharapova stuit nu op haar landgenote Jekaterina Makarova, die eerder op de dag vijfvoudig winnares Serena Williams uit het toernooi kegelde.

Lisicki begon matig aan de wedstrijd, maar kwam na drie verloren games op stoom. De Duitse nummer vijftien van de wereld dreef haar opponent met rake klappen tot wanhoop. Met een serie van zes games op rij pakte Lisicki het eerste bedrijf.

Het hoge niveau wist ze in de tweede set niet vast te houden. Omdat Sharapova juist een tandje bijschakelde, draaiden de rollen om. Sharapova brak de service van Lisicki bij 2-1 en deed dat bij 5-2 wederom.

In het beslissende derde bedrijf deden beide speelsters nauwelijks voor elkaar onder. Lisicki liet in de derde game liefst vijf breekpunten onbenut, waarna Sharapova bij een 3-2 voorsprong wel toesloeg. Lisicki stribbelde nog wel flink tegen en werkte bij 2-5 nog een matchpoint weg, maar uiteindelijk sleepte Sharapova de wedstrijd op eigen service binnen. Vorig jaar was de vierde ronde nog het eindstation voor Sharapova, die het toernooi in 2008 op haar naam schreef.


Sharapova ten koste van Lisicki naar laatste acht (Foto: Novum)