FOK!filmtips van de dag: Point Break

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Op België 1 is vandaag om 14:05 The Magnificent Ambersons te zien. Deze oude dramafilm uit 1942 gaat over een koppige zoon des huizes die probeert te voorkomen dat zijn moeder hertrouwt nadat ze weduwe is geworden. Hij weigert ook om met de tijd mee te gaan en verzoorzaakt zo zijn eigen financiële ondergang.

The Magnificent Ambersons

Later vandaag is op Nederland 3 de mooie film Call Me Elisabeth te bewonderen. Deze Franse film uit 2006 gaat over de tienjarige Betty die bang is voor spoken en donkere plaatsen. Als haar oudere zus naar het internaat gaat blijft ze alleen achter met haar ouders die in een scheiding zijn verwikkeld. Op een dag klimt er een man over de muur van hun tuin. Betty besluit voor hem te zorgen en verbergt de man in het tuinhuisje. Met hem deelt ze al haar geheimen terwijl de vreemdeling nauwelijks iets terugzegt. Langzaam ontstaat er een vertrouwensband tussen hen en besluit Betty samen met hem de benen te nemen. Call Me Elisabeth is vanmiddag om 15:30 te zien. 

Call Me Elisabeth

Op RTL 7 is om 22:00 de actiefilm Point Break te zien. Deze film is vandaag de FOK!filmtip van de dag. De film met wijlen Patrick Swayze in de hoofdrol stamt uit 1991. De 'Dead Presidents' zijn surfers en professionele bankovervallers die hun buit gebruiken om de bloemetjes flink buiten te zetten. Een agent sluit zich aan bij de groep om de Dead Presidents te kunnen ontmaskeren, maar hij wordt gaandeweg meegesleept in hun wereld van durfals en extreme sporten. Lukt het hem om een einde te maken aan de bende of wordt hij zelf te ver meegesleurd? Bekijk het vanavond. 

Bekijk hierboven de trailer van Point Break

Jules et Jim sluit het overzicht van de films voor vandaag af. De film heeft een hoge IMDB-rating, maar wordt om 21:00 uitgezonden op TV 5. Omdat niet iedereen dit kan ontvangen wordt dit niet de tip van de dag. De film is gedateerd (1962) maar zeer de moeite en dus het noemen waard. In het Parijs van 1900 zijn de Franse Jim en de Oostenrijkse Jules beide verliefd op Catherine. Na een tijd wikken en wegen verkiest Catherine Jules. Wanneer ze elkaar na de Tweede Wereldoorlog weerzien wordt ze echter verliefd op Jim. Het begin van een flinke driehoeksverhouding.

De trailer van Jules et Jim