Almeerders en grijze Mercedessen vaakst geflitst

Inwoners van Almere, bestuurders van een grijze Mercedes en mensen van middelbare leeftijd worden naar verhouding het meest geflitst. Op dinsdag worden de meeste hardrijders vastgelegd op de gevoelige plaat, op donderdag de minste. Dat meldt RTL Nieuws donderdag op basis van een analyse van ruim 5,5 miljoen flitsboetes, die van oktober 2010 tot oktober vorig jaar werden uitgedeeld.

Opvallend is dat niet jonge bestuurders, maar juist bestuurders van middelbare leeftijd het vaakst worden betrapt. De groep van 40 tot 60 jaar krijgt twee keer zo veel boetes als bestuurders van 20 tot 24 jaar.

Verder blijkt uit de analyse dat ook Audi's en BMW's relatief vaak worden betrapt op te hard rijden: die wagens staan op nummer twee en drie van de lijst met meeste flitsboetes per automerk. Bestuurders van sportauto's blijken daarnaast de helft minder geflitst te worden dan gewone personenauto's.

De notoire hardrijder wordt daarnaast het meest binnen de bebouwde kom en bij droog weer geflitst. Naast inwoners van Almere blijken ook inwoner van Houten en Oirschot vaak haast te hebben. Inwoners van Emmen krijgen de hoogste boetes voor snelheidsovertredingen, met een gemiddelde boete van 52,57 euro.

De ruim 5,5 miljoen onderzochte boetes leverden een totaalbedrag van ruim 282 miljoen euro op.