[EK] Kramer loot twee keer Verweij

Sven Kramer zal het op zijn eerste dag van het Europees kampioenschap allroundschaatsen in Budapest tweemaal op moeten gaan nemen tegen Koen Verweij, zo heeft loting uitgewezen. De titelstrijd wordt verreden op een buitenbaan in de Hongaarse hoofdstad.

Op de 500 meter zullen Kramer en Verweij al in de derde rit in actie gaan komen, terwijl ze op de 5.000 meter pas in rit dertien starten. Op laatstgenoemde afstand zal in rit veertien Jan Blokhuijsen het opnemen tegen de Noor Sverre Lunde Pedersen, terwijl in de laatste rit Ted-Jan Bloemen de Duitser Moritz Geisreiter treft. De andere titelfavorieten de Noor Havard Bökko en de Fransman Alexis Contin zullen elkaar in rit twaalf treffen.

Bij de vrouwen is Ireen Wüst op de 1.500 meter gekoppeld aan Claudia Pechstein. Wil de Nederlandse het podium halen dan zal ze een sterkte schaatsmijl moeten rijden. De Tsjechische Martina Sablikova zal een rit eerder het opnemen tegen de verrassend sterkte Poolse Natalia Czerwonka. Diane Valkenburg (tiende rit), Linda de Vries (negende rit) en Annouk van der Weijden (zevende rit) komen al eerder in actie.