Verweij: "Rij beter later in seizoen"

Koen Verweij verwacht dat hij zich eind deze maand in de schaatsweek zal gaan plaatsen voor het EK allround. De schaatser van Team Hart miste in het begin van het seizoen de eerste wereldbekerwedstrijden, maar dat is volgens hem geen probleem.

Verweij was deze week op trainingskamp in Erfurt waar hij de 500 meter aflegde in 36,97 seconden en de 1.500 meter in 1.48,43 waarmee hij nog niet helemaal tevreden was. "De tijden waren nog niet eens zo heel slecht, maar ik maakte slordige fouten, een paar missers en had bijna een valpartij. Maar je weet wat ze zeggen van een slechte generale repetitie."

Verweij presteerde vorig jaar op de allroundtoernooien goed met een tweede plaats op het NK, een derde op het EK en een vierde op het WK. Daarom wil hij in de schaatsweek plaatsing afdwingen voor het EK in Budapest. "Dat is het hoofddoel. Plaatsing voor de wereldbeker zou mooi meegenomen zijn."

Begin dit schaatsjaar kon de rijder van Team Hart nog niet bij de top aanhaken. "Dat was teleurstellend, maar ik weet dat ik in het begin van het seizoen moeite heb, dat was vorig jaar ook zo. Daarom was het niet helemaal onverwacht dat het nog niet ging. Ik had het toen ook nog niet laten zien in de trainingen. Maar aan het eind van het seizoen rijd ik meestal wel goed."