Blind: "Bod Valencia weinig respectvol"

Volgens interim-directeur Danny Blind is een transfer van Gregory van der Wiel naar Valencia voorlopig ver weg. De Spaanse club heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor de rechtsback, maar het verschil tussen vraag en aanbod is op dit moment nog veel te groot.

"Het bod dat zij hebben gedaan was voor ons te laag en we vinden het ook weinig respectvol voor Gregory. Zeker gezien zijn staat van dienst en de enorme potentie die hij heeft", is Blind duidelijk over het bod van de Spaanse ploeg. Blind is van mening dat Van der Wiel veel meer moet opbrengen. "Ondank zijn 23 jaar is hij toch al sinds het seizoen dat Marco van Basten trainer was basisspeler van Ajax. Daarnaast is hij al jaren een vaste waarde bij Oranje, waarmee hij in de zomer van 2010 de WK-finale speelde."

Van der Wiel zal volgens Blind niet eerder dan komende zomer vertrekken uit Amsterdam. Een tussentijdse transfer in de winter is geen optie. "In het geval van Gregory is duidelijk dat we hem in elk geval niet in de winterstop willen laten gaan. Frank heeft hem afgelopen zondag niet voor niks met een gebroken hand laten spelen. Gregory is heel belangrijk voor deze ploeg. En als Valencia of een andere club hem in de zomer wil vastleggen, dan staat er natuurlijk een prijs tegenover."

Het liefst houdt Blind de rechtsback nog jaren in de ArenA. "Het liefst beleven wij nog langer plezier aan hem, zoals met elke speler uit de eigen opleiding die het goed doet bij het eerste elftal. Maar als een club waar hij graag naartoe wil betaalt wat wij voor hem willen hebben, dan leert de praktijk dat een speler dan vertrekt. Ik kan op dit moment niet zeggen of dat met Gregory gaat gebeuren. We hopen van niet."