Hogere straffen voor doodrijden postbode

Een 23-jarige man uit Venlo en een evenoude man uit Nistelrode zijn donderdag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot veertien jaar cel voor het veroorzaken van een fatale aanrijding in het Brabantse Erp. Daarbij kwam in oktober 2009 een 49-jarige postbode uit die plaats om het leven.

De rechtbank in Den Bosch legde de twee vorig jaar nog celstraffen van twaalf en tien jaar op, omdat ze volgens de rechtbank niet de bedoeling hadden iemand te vermoorden. Het hof gaat echter wel uit van moord en kwam daardoor uit op een hogere straf dan de rechtbank. Justitie had veertien jaar cel geëist. De bestuurder uit Venlo kreeg tevens een rijontzegging van tien jaar. Die gaat in als hij weer vrijkomt.

De twee wilden een ongeluk veroorzaken om verzekeringsgeld op te strijken. De man uit Nistelrode gaf de Venlonaar via een mobiele telefoon aan wanneer hij vanuit een zijstraat de hoofdweg op moest rijden om een aanrijding te veroorzaken. Na drie mislukte pogingen, reed de Limburger uiteindelijk hard de kruising op en schampte een bestelbus. Die week uit en kwam tegen een boom terecht. Het slachtoffer overleed ter plaatse.