Poulsen: "Speelden totaal niet als team"

AZ verloor zondag in Friesland na een goede serie van elf wedstrijden zonder nederlaag weer eens. Tegen sc Heerenveen werd het maar liefst 5-1.

AZ-linksback Simon Poulsen keek na afloop ontgoocheld terug. "Dit is gewoon een klap. Het draait dit seizoen zo lekker en nu krijgen we ineens met 5-1 ros. Het is natuurlijk moeilijk om een heel seizoen lang te blijven winnen. Het is altijd mogelijk om eens een minder goede wedstrijd te spelen. Maar met 5-1 verliezen, dat is dramatisch. Zoiets mag niet gebeuren", was hij op de officiële website van zijn club duidelijk over de afstraffing in Friesland.

Hij denkt wel te weten waar het aan lag vandaag. "Wat normaal onze kracht is, was vandaag onze zwakte. We speelden totaal niet als een team. We deden maar wat. Er liepen elf individuen op het veld. Dat kunnen wij ons niet veroorloven. Onze basis is de teamgedachte. Van daaruit komen we normaal gezien tot goed voetbal en goede resultaten. De onderlinge communicatie was vandaag echter niet goed en we maakten te veel persoonlijke foutjes. Daar heeft Heerenveen optimaal van geprofiteerd. Met elf jongens die voor zichzelf spelen kunnen we van iedereen verliezen."

Poulsen vond Heerenveen erg goed spelen. "Ze waren vanaf het eerste fluitsignaal feller en beter. We weten dat Heerenveen een counterploeg is. Toch liepen we vol in het mes. Dit was gewoon een offday. We moeten de knop omzetten en de volgende wedstrijd weer oppakken. Woensdag wacht het restant van de uitwedstrijd tegen Excelsior. Ik ben blij dat we al snel weer de kans krijgen om revanche te nemen voor dit verlies", besloot hij.