Bruma: ''Snel aangepast in Hamburg''

Jeffrey Bruma is tevreden over zijn aanpassing bij zijn nieuwe club Hamburger SV. De centrumverdediger en viervoudig Oranje-international wordt gehuurd van Chelsea. Bruma voelt zich uitstekend op zijn plek bij HSV. "Natuurlijk is alles nieuw en moest ik wennen. Maar voetbal is voetbal, waar ook ter wereld", stelde het jeugdproduct van Feyenoord in gesprek met Voetbal International.

"In Hamburg heb ik me snel aangepast. Het niveau en de manier van voetballen is vergelijkbaar met Chelsea. Het grote verschil is dat ik nu wekelijks speel", aldus Bruma. En dat doet de verdediger goed. Door zijn verhuur aan HSV zit de Rotterdammer ook weer dichter tegen Oranje aan. Bruma is pas net twintig, maar heeft toch al vier keer het Oranje-shirt mogen dragen.

In die korte periode bij HSV heeft Bruma al genoeg meegemaakt. Zijn trainer Michael Oenning kreeg de zak, waarop Bruma na een 5-0 nederlaag tegen Bayern München zij basisplek verloor. Inmiddels heeft hij die heroverd. "Getwijfeld heb ik nooit", blikte Bruma terug op die periode. "Ik ben keihard gaan trainen en heb gewacht op een nieuwe kans."

Op het moment heeft Bruma weinig reden tot klagen. "Ik voel me fit en speel. Al heb je bij een topclub nooit de zekerheid dat je altijd in de basis staat. Iedere speler moet gewoon zorgen dat-ie zo goed mogelijk traint, de coach zal de beste kiezen."