Button blij met goede kwalificatie

McLaren-coureur Jenson Button heeft met een derde plaats in de kwalificatie op Interlagos een uitstekende startpositie verworven voor de laatste race van het F1-seizoen 2011. De Brit moest de Red Bulls voor laten gaan, maar bleef teamgenoot Lewis Hamilton voor, iets wat hem tot tevredenheid stemde.

"Dit was mijn beste kwalificatie sinds lange tijd. Hopelijk kunnen we het de Red Bulls morgen lastiger maken. Net als iedereen kijk ik uit naar de race en wil ik het seizoen met een hoogtepunt afsluiten. Maar wat er ook gebeurt, het is voor ons een goed jaar geweest. Helaas niet goed genoeg," zei Button na afloop van de kwalificatie. De Brit verwacht veel van de race. "Het is sowieso geweldig om hier te racen. Dit circuit leent zich ervoor om gevechten aan te gaan. Er wordt al veel ingehaald en met DRS erbij belooft het nog mooier te worden."

Teamgenoot Hamilton is wat zuiniger met zijn woorden en zal als vierde vertrekken. "Dat doe ik hier wel vaker. Het is een goed nummer voor mij. Al ben ik een beetje teleurgesteld. Mijn prestatie was niet optimaal. Jenson was een paar tienden sneller, dus er zat wel meer in de auto. Maar ik sta nog altijd op de tweede startrij en Red Bull was hier onaantastbaar. Deze locatie met zoveel gepassioneerde racefans zet altijd aan tot mooie prestaties, dus ik hoop er mogen iets positiefs van te kunnen maken."