Ilse DeLange zegt optredens af voor zieke vader

Ilse DeLange schuift al haar werkzaamheden op om tijd met haar ernstig zieke vader door te brengen. De zangeres kreeg deze week te horen dat haar vader de strijd tegen kanker niet gaat winnen. "De tijd die ons nog gegeven is samen, is mijn kostbaarste bezit en heeft absolute prioriteit de komende periode", vertelt ze aan De Telegraaf.

Het concert dat de zangeres 23 maart zou geven in het Gelredome gaat niet door. "Er stond natuurlijk van alles gepland rondom de nieuwe single, 3FM Serious Request, album afmaken en het Gelredome-concert in maart." Voor het concert in Arnhem wordt binnenkort een nieuwe datum bekendgemaakt.

"Ik weet simpelweg niet of ik in het Gelredome kan stralen en genieten, terwijl ik net iemand heb verloren die mij zo dierbaar is", vertelt de 34-jarige zangeres. "Mijn vader is een van de redenen dat ik überhaupt zing!"

DeLange richt zich de komende tijd op haar familie en weet nog niet wanneer ze weer op het podium staat. "Zingen doe ik met mijn hart, en mijn hart heeft even tijd nodig."